Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Amszterdam

Amszterdam közlekedés

Amszterdam, Hollandia, Közlekedés

Közlekedés

Amszterdam, Hollandia, Közlekedés

Légi közlekedés
Budapestről naponta indulnak járatok Amszterdamba. A repülőjáratok többnyire a schipholi repülőtéren szállnak le. Néhány fapados Rotterdam kisebb repülőterére érkezik.
A schipholi repülőtér a várostól kb. 18 kilométerre fekszik. Negyedóránként vonat indul a főpályaudvarra, menetideje kb. 20 perc. 

Tömegközlekedés
Az amszterdami tömegközlekedési társaság neve GVB, több mint 40 villamossal, buszvonallal és földalattival rendelkezik. Nagyon jól kiépített vonalainak köszönhetően, soha sem kell órákat várni egy buszra vagy egy villamosra. Gyors, pontos a közlekedés.
Az összes közlekedési eszközt igénybevehetjük a Strippenkaart-tal ami egy hajtogatható papírdarab, melyen számozott mezők vannak (15 zónás €6.50, vagy 45 zónás €19.20).A mezők zónákat jelölnek. Megvásárolható vonatállomásokon, újságosoknál, postahivatalokban és egyes szupermarketekben vagy turista irodákban. Egy kártyát több személy is használhat egyszerre.
Közvetlenül a gépkocsivezetőtől, az ellenőrtől is tudunk jegyet venni, de ez valamivel drágább, a metroállomásokon pedig jegyautomatákból illetve a metrón található automatákból lehet vásárolni.
A város zónákra van felosztva, az állomásokon láthatjuk, hogy uticélunknak megfelelően mennyi zónát kell lepecsételnünk. 
A pecsételéstől számított egy óráig korlátlanul szállhatunk át bármelyik tömegközlekedési eszközre.

Vonat
Magyarországról valamennyi vonat az Amsterdam Centraalra érkezik. A Schiphol reptér és Amszterdam között negyedóránként indulnak közvetlen gyorsjáratok. 

Metró
A metrónak van egy föld feletti és egy föld alatti szakasza. 4 metróvonal létezik.

Villamos
A villamos a legegyszerűbb módja a városban való közlekedésnek. Az utolsó villamos 00:15-kor indul a Centraal Station-ről.

Busz
Hét közben a buszok és villamosok kb. 24 óráig közlekednek, hétvégén 1:00-ig. Utána éjjeli buszok vehetők igénybe.

Taxi
Standok a főpályaudvarnál, nagy szállodák előtt és nagyobb tereken találhatók, mint pl. a Leidsepleinen. Úton lévő taxik csak ritkán állnak meg. Éjszaka a díjszabás valamivel magasabb. Tel.: 677 77 77

Autóbérlés
A legtöbb autókölcsönző a Schiphol reptéren működik. 

Kerékpár
Amszterdamban állítólag több mint 550 ezer kerékpár létezik. Az amszterdamiak csaknem egyharmada ha esik, ha fúj, két keréken közlekedik. A kerékpárosoknak szinte minden meg van engedve, akár egymás mellett is haladhatnak, vagy utast is vihetnek magukkal a csomagtartón. Ennek ellenére csak tapasztalt biciklisek pattanjanak nyeregbe. A kerékpár bérleti díj 10 eurónál kezdődik egy napra. 
Damstraat Rent-e-bike
Damstraat 20
Tel.: 625 50 29

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!